Hovedrett, Lavkarbo, Oppskrifter
Comments 8

Ovnsbakt torsk a la Hellstrøm

Denne oppskriften har jeg stjålet fra Hellstrøm og jeg fulgte til en forandring oppskriften med kun noen veldig små justeringer. Retten er velsmakende, lett å lage og samtidig sunn og god. I tillegg er den både allergivennlig og lavkarbo. Herlig!

a la hellstrøm

Ovnsbakt Torska la Hellstrøm (3-4 porsjoner)

  • circa 700 g torskefilet
  • 1 brokkoli
  • 1 squash
  • 2 rødløk
  • 4 fedd hvitløk
  • cherry- eller plommetomater
  • 0livenolje
  • Salt og pepper
  1. Del squash, brokkoli og løk i passende biter. Fres grønnsakene i en panne med olivenolje og hele hvitløkfedd. Stek grønnsakene til de er gylne og myke. Smak til med salt og pepper.
  2. Hell grønnsakene og tomater over i en ildfast form. Skjær torskefilet i passene skiver og legg over grønnsakene. Krydre med salt og pepper og hell over olivenolje.
  3. Stekes ved 200 ºC i cirka 5-10 minutt dersom torsken er fersk/tint. Lenger om den ikke er gjennomtint.

1 kommentar

  1. Dette så helt amazing lekkert ut! Hellstørm er et sunt forbilde, og jeg skal jaggu prøve noen av hans herlige oppskrifter. Flott og meget inspirerende innlegg! :) Takk, og ha en strålende dag <3

    Liker

  2. Gjermund says

    Hei
    Prøvde denne oppskriften idag, med opptint Gourmet-torsk fra findus, men etter 15 minutter i ovnen (200 grader) var torsken fortsatt tilnærmet rå.
    Burde jeg delt filetene i to? Er det noe galt med ovnen min, eller er det bare sånn at folk flest liker rå torsk?

    Liker

  3. mads leonard holvik says

    Ser godt ut!
    Men 5-10 minutt på dei store stykka, uansett om dei er tint? Tenker meir 30 minutt for å få den gjennomtrekt?

    Liker

Legg igjen en kommentar