Tilbehør, Vegansk / vegetar
Comments 3

Melkefri potetmos med spinat

Jeg elsker potetmos og har i det siste hatt dilla på en melkefri variant laget med havrefløte. Jeg foretrekker å lage potetmos fra grunnen av, men som lettvint løsning på late dager har jeg også bruk den nye potetstappe-posen fra frysedisken siden den kun inneholder kokte, fryste poteter og null humbug. For forandringens skyld hadde jeg noen terninger med frossen spinat oppi en dag og dette smakte over all forventning. Som en ekstra bonus blir stappen sunnere også. Under finner du oppskrift både på melkefri potetmos fra grunnen og ved bruk av posen fra frysedisken. Enkelt og greit!

Potetmos med spinat fra grunnen (4 porsjoner)

  • 10 poteter
  • ca 3 dl havrefløte
  • 2 ss økologisk margarin
  • 6 terninger frossen spinat
  • salt eller Vitam Kørnig (buljong)
  • pepper
  • 1 fedd hvitløk, presset

Legg spinatterningene til tining på et fat. Kok poteter i vann uten salt (ca 30 min). Hell av vannet og mos potetene sammen med spinaten. Ha i havrefløte, margarin og hvitløk. Smak til med salt/Vitam Kørnig og pepper.

Melkefri potetstappe med spinat (3-4 porsjoner)

  • 1 pose frossen Potetstappe
  • 3 dl havrefløte
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss økologisk margarin
  • 4 terninger frossen spinat
  • 1 ts salt eller Vitam Kørnig
  • pepper
  • 1 fedd hvitløk, presset (kan sløyfes)

Ha havrefløte, vann, margarin, salt/buljong og spinatterninger oppi en kasserolle og kok opp. Ha i posen med potetstappe og hvitløk. Rør godt og kok opp igjen. Pass på at mosen ikke svir seg i bunnen. Ta kasserollen av platen og la potetmosen hvile under lokk i 2-3 minutter. Smak til med pepper og server.

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s