Oppskrifter, Tilbehør
Comments 3

Honning- og sennepsdressing

Denne nydelige dressingen lærte jeg å lage av ernæringsterapeuten jeg går til, da jeg måtte kutte ut melkeprodukter. Nå har den blitt en naturlig del av matlagingen her i huset og min kjøre liker den også. Den er super å blande i salat, men kan også brukes som marinade. Jeg lager et glass om gangen og har stående i kjøleskapet slik at den er tilgjengelig når jeg trenger den. Enkelt og veldig, veldig godt ♥

Honning- og sennepsdressing

  • 1 del økologisk honning
  • 1 del sitronsaft (jeg bruker Helios sin, men friskpresset fungerer også)
  • 2 deler olje (solsikke eller raps)
  • sennep (type og mengde etter ønske)

Ha honning og sitronsaft i et glass med lokk. Rør honningen ut i sitronsaften slik at det ikke er klumper igjen. Bland så i olje, rist godt og ha deretter i sennep. Holder seg en stund i kjøleskap.

Til et glass på størrelse med det på bildet over, bruker jeg 1-2 ts grov sennep. Dersom du vil ha en mer utpreget sennepssmak bruker du mer. Varier gjerne med ulike typer sennep. Dijon er også godt, men fra nå av skal jeg gå over til økologisk sennep siden glassene med sennep som jeg hadde i kjøleskapet nå er tomme.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar