Spirer
Comments 11

Spirepose – en genial oppfinnelse

Etter jeg fikk spireposen fra Sproutman i hus har spiringen gått som en lek. Spireposen er laget av hamp og skal derfor kunne brukes i mange år før den er utslitt. Før brukte jeg en sikt/sil med lokk på, men halen på spirene satte seg da fast i silen og i tillegg tok utstyret opp mye plass på vårt lille kjøkken. Spireposen henger jeg derimot bare opp på en krok over vasken og så er det bare å skylle den i vann noen ganger for dagen til spirene er ferdig å vokse.

Dersom spirene har blader som trenger å utvikle klorofyll for å bli grønne og enda sunnere, bretter jeg bare ned kantene på spireposen og setter den i dagslys. I følge forfatteren av boken «Friske spirer – en guide til spiring», bør ikke spirene stå i direkte sollys om sommeren. På vinteren er derimot solen svakere og spirene kan da tåle solen bedre. For å rengjøre posen, koker man den etter bruk.

Min mor har kjøpt flere spireposer som hun bruker samtidig, slik at hun alltid har spirer tilgjengelig og slipper å vente 3-5 dager før neste avling er klar. På denne måten kan man også spire flere sorter frø samtidig. Mine spirefavoritter er brokkoli og alfalfa og siden frøene har noenlund samme spiretid, bløtlegger jeg frøene sammen og spirer de i en og samme pose.

For oppskrift/fremgangsmåte for spiring av alfalfafrø – se HER.

11 Comments

 1. Vi har spire maskin, den er også helt fantastisk slipper å vanne dem selv og sånt :)

  Liker

  • Har du en link til hvilken type du har? Har vel ikke plass nå, men ønsker meg en når jeg får meg et større kjøkken ;)

   Liker

  • Har vurdert det glasset, men foreløpig holder jeg meg til spireposen. Genialt at den tar så liten plass :)

   Liker

 2. Eva says

  Jeg elsker spirer og spiser alltid så mye jeg kan når jeg er hos mamma siden hun alltid har ferske spirer klar til bruk pga den geniale spireposen:):) utrolig lettvint og tilgjengelig! jeg kommer til å kjøpe en snart, må bare finne ut hvor jeg kan ha den:)

  Liker

  • Den kan evt stå i en skål på kjøkkenbenken, men da må man la vannet renne helt av etter skylling :)

   Liker

 3. Tilbaketråkk: Give away – vinn spirepose og bok | food is my religion!

 4. Lilly Vitsak says

  Flott ,nytt hjelpemiddel den spireposen. Jeg har festet en tynn gasklut under lokket til et norgesglass, tatt bort glasslokket altså. Kluten sitter godt fast, får håpe det fungerer hele spiretida,

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s