Brød og knekkebrød, Frokost, Lavkarbo
Comments 3

Nannahs lyse søndagsbrød

Oppskriften på dette brødet fant jeg på LCHF-bloggen, og oppskriften stammer fra Nannah på lavkarboforumet Lavkarbo.no, og derav navnet. Brødet mitt ble litt fuktig inni, men dette løste jeg ved å «riste» noen av skivene litt i stekeovnen. Har du brødrister bruker du selvfølgelig den ;)

lavkarbobrød

Nannahs lyse søndagsbrød:

  • 4 egg
  • 1.5-2 dl rømme
  • 50 g mandelmel  eller finmalte mandler
  • 150 g solsikkekjerner – finmalte (bland gjerne med sesamfrø)
  • 20 g kruskakli
  • 1 stor ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukrin
  • 3-4 ss rapsolje eller smeltet smør
  • valmue- eller sesamfrø til pynt
  1. Rør sammen og hell i en liten bakepapirkledd brødform.
  2. Stek på varmluft 160ºC i ca 1 time og 15 minutter. Legg litt aluminiumsfolie over toppen mot slutten av steketiden hvis skorpen på toppen begynner å bli for mørk.
  3. Avkjøl før du skjærer i brødet. Jeg pakker brødet i et kjøkkenhåndkle og lar det ligge på kjøkkenbenken noen timer.

lavkarbobrød

Flere oppskrifter på lavkarbobrød finner du ved å søke på «brød» i søkefeltet øverst til høyre.

3 Comments

  1. Tilbaketråkk: Tomat- og paprikasuppe med store hvite bønner | food is my religion!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s