Dessert, Raw food
Comments 17

Raw jordbærterte

Jeg har den siste tiden lånt noen raw food-bøker på biblioteket. Det er mye inspirerende å kikke på, men jeg har kun testet få oppskrifter. I går laget jeg dog min første råe kake. Oppskriften fant jeg i den danske boken «Raw food» skrevet av Jens Casupei og Vibeke Kaupert. Anbefales!

Jeg må innrømme at jeg fremdeles synes at mye raw food er litt spesielt, men jeg kan leve med at smaken er spesiell, så lenge jeg vet at det jeg spiser er et mye sunnere alternativ enn «originalen».

Så over til jordbærkaken… Jeg hadde den med på en bursdagsfest hvor alle skulle ta med seg litt mat og fikk dermed noen ærlige tilbakemeldinger fra diverse familiemedlemmer. Min lillebror på 12 år syntes den var helt grei, men måtte beklage og si at iskaken var mye bedre (jeg ser den). Den voksnere delen av panelet mente kaken var god, men litt spesiell. Det at den er så sunn veier vel opp for den litt uvante og spesielle smaken. Noen små justeringer og så blir den nok god som gull, men vel verdt et forsøk :)

Jordbærterte:

 • 4 dl pekannøtter (3 poser fra Den lille Nøttefabrikken)
 • 1 dl kokosmel
 • 3 dl dadler
 • 500 g jordbær
 • 1-2 modne bananer
 • 100 g cashewnøtter
 • 1 ts vaniljepulver
 • agavenektar (avhengig av hvor søte jordbærene er)
 • 1 ss psylliumhusk eller knuste linfrø
 1. Kjør pekannøttene i en foodprosessor til de er finmalte. Tilsett kokosmel og dadler (husk å ta ut steinen). Hvis dadlene ikke er bløte er det lurt å bløtlegge de litt på forhånd.
 2. Legg et stykke bakepapir i en pai- eller kakeform og fordel massen jevnt i hele formen slik at den også dekker kantene.
 3. Kjør cashewnøtter, banan og halvparten av jordbærene i foodprosessoren. Smak til med vanilje og agavenektar.
 4. Hell kremen over tertebunnen. Del resten av jordbærene i to og fordel de utover kremen. Sett terten i kjøleskapet en times tid og server.

17 Comments

 1. alle raw kakene jeg har smakt synes jeg smaker helt fantastisk og ingen vanlige kaker slår den maten, i smak og næringsinnholdet er helt klart ett pluss. :)

  Den så ihvertfall veldig god ut!

  Liker

  • Må nok venne meg til smaken (er ikke så glad i pekannøtter fant jeg ut), men må si at det i bunn og grunn ga mersmak. Har en god del andre oppskrifter jeg også vil teste ut :)

   Liker

 2. Ser utrolig fristende ut! Spiste nettopp ferske jordbær og vanlig fløteis. Litt dårlig i magen akkurat nå, og angrer litt på at jeg ikke lagdt raw is istedet…men men, litt syndig må man da være innimellom ;)

  Liker

  • Ikke lett å alltid være sunn og smart.. Jeg er for øyeblikket inne i en sukkeravtale hvor jeg, samboeren og min søster konkurrerer om hvem som klarer flest sukkerfrie dager av 100 dager… Håper jeg klarer det denne gangen da..spesielt siden jeg har syndet i både øst og vest den siste tiden ;)

   Liker

 3. sen ser i alle fall nydelig ut. raw kake er jo noe annet enn «vanlig» kake som sløver hjernen og får den til å elske den pga sukker osv. :D

  Liker

  • Akkurat :) I går sa forrsesten min yngste halvbror på 10 år at han elsket kaken!!! Me like! :)

   Liker

 4. Den ser herlig ut! Har aldri blitt skuffet av rå kaker eller godis, jeg, syns det smaker veldig godt! (Det kan ha noe å gjøre med at jeg er avvent sukker, så jeg syns ikke at sukkerholdige ting smaker godt lenger)

  Liker

  • Sukkeravvenning er bra! Jeg jobber for tiden med saken og er nå oppe i 10 dager uten. Rå mat blir nok bedre og bedre med tiden. jeg elsker jo uansett både frukt og grønt og foretrekker rene smaker :)

   Liker

 5. Carita says

  Yum! Den kaka så nydelig ut! Fikk såå lyst på å lage rå kake nå :P

  Liker

 6. Ser nydelig ut! Du er hjertelig velkommen til å poste kakebilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv. Mange som er glade i søtsaker der som kanskje vil være interessert i dine supersunne alternativer. Jeg holder for øvrig på å samle sammen blogger med sunne søtsaker / raw food kaker og da hadde det vært gøy å ha med bloggen din også. Hilsen Kristine

  Liker

  • Takk for tilbakemelding! Jeg postet innlegget på FB som du så. Kjekt om bloggen blir med i samlingen du holder på meg :)

   Liker

 7. Kaken din ser aldeles lekker ut *friste friste* ;p
  Jeg spiser kun Raw Food, og jeg har fått endret smaksløkene mine radikalt etter omlegging til helt rått! Nå digger jeg rå mat, ikke minst at jeg vet at all næring er inntakt i maten, og alle de livsviktige enzymene (som forsvinner ved 47 grader). Flott blogg du har.

  Ta en vakker Raw dag ;)

  Liker

  • Takk for det! Det er artig hvordan smaksløkene endrer seg. Jeg spiser ikke utelukkende rått, men merker godt hvordan smakene forandret seg etter jeg kuttet kunstige tilsetningsstoffer og sukker. Mange ting jeg likte før smaker direkte kunstig nå.

   Ha en strålende dag du også :)

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s