For et halvt års tid siden begynte jeg å lage rå, sukkerfri sjokolade selv. Grunnoppskriften jeg bruker er fra Funky Raw, men jeg synes ikke lucuma fungerer oppi fordi røren da blir tjukk og klumpete, iallefall med den mengden som står i oppskriften. Noen andre som har opplevd det samme?
Siden jeg ikke synes lucuma fungerer, har jeg erstatten den med andre søtsaker i oppskriften. Min favoritt er å blande ulike typer søtning – sukrinmelis, agavenektar, yacoonsirup, palmesukker og stevia. Jeg varierer ut fra hva jeg har i hus og smaker til helt til jeg er fornøyd.
I går lærte jeg den ene søsteren min å lage sjokolade og vi prøvde kokosfyllet jeg fant på Mjuuugly sin blogg. Vi brukte kokosolje uten smak siden det var det jeg hadde i hus, men neste gang skal jeg lage med extra virgin kokosolje fordi jeg regner med at fyllet får en mye bedre og sterkere smak av kokos da.
Sjokolade grunnoppskrift:
- 50 g kakaosmør
- 1 ss kokosolje
- 4 ss kakaopulver
- 3 ss carobpulver
- 1 ts agavenektar
- 1-2 ss sukrinmelis
- 1 ss palmesukker (kan sløyfes og erstattes med annen søtning)
- 1/2 ts vaniljepulver
Smelt kakaosmør og kokosolje i vannbad. Rør inn resten av ingrediensene mens du rører godt slik at det ikke blir klumper.
Kokosfyll:
- 4 ss smeltet kokosolje (helst extra virgin)
- 5 ss kokos
- 5 dråper stevia vanilla creme
- 1 ss sukrinmelis
Finmal 4/5 av kokosen. Bland kokos med resten av ingrediensene og avkjøl slik at massen blir fast.
Slik lager du bountysjokolade:
- Finn fram en isbitform (bør være i myk plast) og fyll 1 ts sjokolade i hvert rom på formen. Beveg på formen slik at det lages en vegg av sjokolade i hvert rom. Sett formen inn i fryseren 1-2 minutt. Gjenta prosessen til veggen er tykk nok.
- Ha i en klatt med kokosfyll i hvert rom og dekk med sjokolade.
- Sett i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.
- Enjoy!
____________________________________________________________
Under ser du fruktnøttutgaven av samme sjokolade. Hakk mandler eller hasselnøtter og bland med rosiner. Fordel blandingen i de ulike rommene på isbiteformen og ha sjokolade over. En av mine favoritter ♥
Mmm! De var så gode!!
LikerLiker
hei
spennende blogg du har. Mye bra informasjon. Om du har lyst kan du legge inn en av artiklene dine på http://www.alternativmedisin.org
Hilsen Kjetil
LikerLiker