Lavkarbo, Oppskrifter, Tilbehør
Comments 8

Blomkålpuré

Da jeg spurte var min kjæres høyeste middagsønske biff så på mandag ble det nettopp det. Som en erstatning for potetmos/poteter laget vi blomkålpuré og dette fungerte veldig godt som tilbehør til biff, samtidig som det gjør måltidet mer lavkarbodiettvennlig.

På Meny fant jeg økologisk mørbradbiff fra Norgården og den viste seg å være mør og fin. I tillegg til blomkålpureen stekte vi sjampinjong og sjalottløk i meierismør og hadde peppersaus fra Jacob’s på toppen. Noen sukkererter gjorde nytten som fargeklatt på en ellers visuelt kjedelig tallerkenen, og for å tilsette litt ekstra smak på kjøttet hadde jeg en klatt kryddersmør med paprika oppå. Nydelig!

Blomkålpuré

 • 1 blomkålhode
 • 1 sjalottløk
 • 1 hvitløk uten fedd
 • 2 ss smør
 • 2 dl helmelk
 • litt fløte
 • salt og pepper
 • revet parmesan (kan sløyfes)

Del blomkålen i biter og surr den i litt smør sammen med oppkuttet sjalottløk og hvitløk. Ha over melk og fløte og la koke til blomkålen er mør. Blomkålen avgir kraft og for å ikke måtte helle av noe av den gode smaken er det viktig å ikke koke den i mer væske enn nødvendig. Mos innholdet i gryten med en stavmikser og smak til med salt, pepper og eventuelt litt parmesan.

8 Comments

 1. Nam nam elsker blomkålpuré :-D Kan brukes til det meste!! Har man litt muskatt i blir det nesten som potetstappe bare enda bedre!!!

  Liker

 2. Den økologiske mørbradbiffen fra Norgården er kjempegod! Jeg synes den er bedre enn vanlig biff, og prisen ligger ikke langt unna vanlig ikke-økologisk biff. Da er valget enkelt.
  Maten deres så veldig god ut. Yummy!

  Liker

  • Det smakte veldig godt også! :) Jeg skal garantert kjøpe biff fra Norgården igjen. Ble også positivt overrasket da jeg så at kjøttdeigen var satte ned i pris fra rundt 60 kr til 44 kr på Meny. Me like! Skal jeg først spise kjøtt bør det være økologisk :)

   Liker

 3. Carita says

  Er det en ting jeg ikke blir lei, så det er grønnsakspure!
  Og selvfølgelig grønnsaksstuing a la mamma :)

  Liker

 4. Første gang vi prøver blomkålpurè, og denne var kjempegod. Oppskrift skrevet ned i kokeboken min ;) Parmesan er yummi i purèen også!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s