Ertesuppe er kanskje noe av del enkleste man kan lage. Denne oppskriften er hentet fra et oppskriftskort jeg rev ut av et iForm-blad for et års tid siden. I følge oppskriften skal suppen serveres kald, men siden den skulle serveres til middag ble det varmmat, noe som var både mettende og godt.
Grønn ertesuppe med ruccola og reker (2 personer):
- 1 stor løk
- 2 ts avokadoolje (jeg brukte rapsolje)
- 300 g frosne grønne erter
- 6 dl grønnsaksbuljong eller -fond
- 1 håndfull ruccola
Tilbehør:
- 1/2 dl fløte eller 2 ss creme fraiche
- 1 ts sitronsaft (kan sløyfes)
- 150 g reker
Skjer den skrelte løken i skiver og fres dem sakte i olje. Tilsett erter og grønnsaksbuljong og kok suppen under lokk i ca 10 min. Mos suppen med stavmikser. Ha i ruccola før du moser den eller server ruccola som topping til suppen. Server suppen med reker og og litt fløte eller creme fraiche i.
Se også DENNE oppskriften på ertesuppe med bacon.
nam nam så super godt ut :-D
LikerLiker