Da jeg var liten laget mamma ofte denne salaten med hasselnøttmajones til. Jeg har gått og hatt planer om å lage den en stund og forrige uke fikk jeg endelig fingeren ut. Dette er vel en typisk sommersalat, men vi synes den smaker utmerket i desember også.
Skinke- og ananassalat (1 stor skål, 4 porsjoner)
- 1-2 pakker pepperskinke eller kokt skinke
- 1 stor boks ananas eller 2 små
- 1 isbergsalat
- 1 paprika
- 1 agurk
- osteterninger
- hasselnøtter
Skjær alle ingrediensene i mindre biter og bland i en skål. Serveres med hasselnøttmajones og eventuelt litt brød. Salaten kan også brukes som tilbehør til middagen, men smaker utmerket som den er.
♦
Hasselnøttmajones (4 porsjoner)
- 1 pose majones
- litt ananassaft (bruk gjerne saft fra den hermetiske ananasen)
- 2-3 never hakkede hasselnøtter
- salt og pepper
Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Dryss litt hakkede hasselnøtter over som pynt før servering.
yammi!! majonesen så kjempe spennende ut!
LikerLiker
Den bør prøves. Går vel an på lavkarbo også hvis man bruker ananassaft som ikke er full av sukker.
LikerLiker
Ja, og det er vel ikke så mye som skal til!!
LikerLiker