Denne ertesuppen er kjempelett å lage og smaker veldig godt. Den kan lages som vegetar med eller uten stekt soyapølse, eller du kan tilsette stekt pølse eller bacon – valget er ditt. Godt blir det uansett. Ertesuppe er også mektigere enn man gjerne tror og med litt ekstra proteiner i blir det en passe solid middag.
Ertesuppe (4 porsjoner)
- 2 ss olivenolje
- 2 sjalottløk, hakket
- 1 hvitløksfedd, presset
- 600 g frosne erter (2 poser)
- 7 dl grønnsaks- eller hønsebuljong
- 4 ss kremfløte
- salt og malt svart pepper
Varm olje i kjele og tilsett sjalottløk og hvitløk og surr i circa 2 minutter. Tilsett ertene og kraft og kok opp. Ta kjelen av varmen og kjør suppen i en kjøkkenmaskin, blender eller med stavmikser. Husk at suppen bør være kald før den kjøres i blender. Rør inn kremfløte og smak til.
Stek soyapølse, bacon eller kjøttpølse i biter og ha i suppen før servering. Det er også godt med litt creme fraiche oppi.
Ser nydelig ut, ertesuppe er så godt:)
LikerLiker
Bildene ble ikke så bra så den så enda bedre ut i virkeligheten ;)
LikerLiker
Mmm nydelige bilder, aldri smakt ertesuppe. Ertestuing var dog en favoritt som barn. Sært nok. Potet skulle man ikke spise, grønn guffe alle andre barn hatet slafset man ned dobbel porsjon av.. jaja..
LikerLiker