For noen dager siden bløtla jeg hvete for å bruke til middag, men dagene ble fylt opp med andre gjøremål og måltider utenfor hjemmet, så jeg satte pannen med den bløtlagte hveten i kjøleskapet og tok den fram igjen i dag for å lage en enkelt middag.
Vegetarwok med hel hvete (2 porsjoner)
- ca 2 dl hel hvete
- 1 neve cashewnøtter
- 1/2 brokkoli
- 1/2 pakke sukkererter
- 1/2 løk
- 4-5 sjampinjonger
- woksaus (jeg brukte en plommesaus jeg fant i skapet)
- Bløtlegg hel hvete i 6-8 timer. Kok den i ca 15 minutter i lettsaltet vann.
- Stek grønnsakene i litt olje. Tilsett nøtter, hvete og woksaus og server.
♣ TIPS: Woken kan også brukes som tilbehør til kjøtt. Hvis du ikke tåler hvete kan denne byttes ut med ris, nudler eller bulgur.g
Spørsmål: ble det godt? Det såg godt ut men hvete i wok? Hihi :)
LikerLiker
Hehe, det ble godt ja. Smakte mye sunnere enn ris og nudler gjør. De har forresten begynt å selge hvete og bygg i pakker med smak på butikken så er ikke bare jeg som er rar. Hihi ;)
LikerLiker
Så kjempe godt ut:-) lage den uten hvete jeg da!
LikerLiker
Blir nok godt det også :)
LikerLiker
Helt enig med Janicke:). Fin blogg!
LikerLiker
Takk for det :)
LikerLiker
Mmmm, såg godt ut :)
Har til gode å prøve heil kveite, skal sjekke ut.
LikerLiker
En pakke med hel hvete fra Helios koster ca 35 kroner og kan brukes til spiring/dyrke hvetegress, lage hvetekaker eller brukes som ris/tilbehør slik jeg har gjort :)
LikerLiker
Mmm, så godt! Jeg bruker mye byggryn i wok jeg. Ikke dumt det heller :-)
LikerLiker
Enig! :)
LikerLiker