13 Comments

 1. Jøss. Dette var interessant. Jeg har aldri brukt bukkehornkløver før, men har nettopp kjøpt en boks fordi jeg hadde planer om et par indiske og afrikanske retter der det inngår i oppskriften. Nå ble jeg også litt skeptisk. Vil ikke gå rundt og skille ut kraftig svettelukt liksom…

  Liker

  • Anbefaler å gi de en sjanse. Er jo ikke sikkert at du merker lukten like godt som meg og kanskje det blir mindre lukt hvis du kun bruker det en gang i blant? Jeg har spist spirene hver dag en ukes tid…

   Jeg har veldig lyst å fortsette å spise spirene, men min kjære er ikke helt enig. Han har ikke spist de selv ellers hadde han kanskje ikke merket så mye…

   Liker

   • Det er sant. Man bruker jo ganske mye mindre mengder som krydder, enn som spirer. Så klart jeg skal teste dem. Første gangen får jeg gjøre det på fredag, i tilfelle jeg risikerer å skremme bort folk på jobben :)

    Synd at de har den effekten. De virker jo, som du sier, som rene vidunderkuren.

    Liker

 2. Nå har jeg surfet litt rundt her! For en flott blogg! Kan ikke skjønne at jeg ikke har sett den før! Skal kose meg med å bla meg bakover i postene;)

  Liker

 3. Veronica/Gale Matverden says

  Auda, ja noen ting har jo den effekten. Skal huske det om jeg merker noen «interessante» lukter om jeg skulle spise noe med det i.

  Du vet vel kanskje at aspargens også kan gi en mystisk lukt på urinen? Det er jo genetisk, og skal være i urinen, ikke sånn at bare noen er i stand til å lukte det, om jeg ikke tar feil.

  Husker læreren på matfag frika oss ut med det, vi hadde asparges-rett av noe slag og mange kommenterte jo at det var første gang de smakte det… dagen etter spør hun «Noen som syntes det luktet rart av urinen sin igår da?» «Hæææ hvordan kan du vite det?»

  Liker

  • Hehe, jeg har hørt om asparges ja og har lagt merke til lukten i ettertid. Mye sukker kan også gi urinen en søtlig lukt. Og når vi først er inne på mat og kroppslukter, har vi jo den beryktede hvitløken… Men for min del er bukkehornkløver den verste stinky-tingen så langt… :p

   Liker

   • Veronica/Gale Matverden says

    Jeg synes bare jeg merker selv og får høylytte klager fra min samboer, når jeg har spist hvitløkspulver ELLER løkpulver. Reine fedd jeg hakker selv kan jeg visst ete massevis av uten at han reagerer, så fort jeg eter noe med pulver så sier han noe.

    F eks når man har 4 fedd i gryta og han ikke sier noe, men når de 4 feddene ender opp i det jeg så i siste sekund var «tomatsaus med ekstra hvitløk»… så det er alltid pulver involvert. Og det er det ikke bare jeg som mener heller.

    Tips om man er glad i hvitløk ;) Er man ekstra glad så kan man kjøpe årets helt ferske og dyre hvitløk, når den kommer, husker ikke når jeg, men den skal være totalt luktfri, selv om man eter hundre fedd;)

    Liker

   • Ah, fersk hvitløk har jeg ikke hørt om. Må testes.

    Enig med deg at pulveret lukter verst, ja.

    Liker

 4. Veronica/Gale Matverden says

  http://www.dagbladet.no/dinside/2001/05/05/256063.html dette er helt absurd men jeg leste en heeelt annen sak men med samme poeng. At han spiste 40 fedds fransk kylling og så ble jaget ut på byen, for å så høre vennegjengen prate om «hun der borte som stinker sånn». Hvorfor er saken helt annerledes :S jaja.

  Der står det at den er skrevet i mai, så da er det tydeligvis på våren man har helt, helt fersk hvitløk.

  Merker jeg ånde av å spise fedd, så kaster jeg resten av hvitløken, for den man kjøper hele året er jo tørket og gammel allerede, den trenger ikke å bli verre! Har også begynt å kjenne den dårlige lukta før jeg hakker dem opp, så jeg klarer fint å unngå dem nå :D

  Liker

 5. Bente says

  Hei sann… ser at dette er en relativt gammel tråd men har likevel lyst til å legge inn en liten kommentar….
  Sitter og googler litt om akkurat bukkehornskløver og var sånn jeg havna her :)
  Utifra det jeg har lest til nå så skal hvist både smak og lukt minke jo lenger man lar den spire, så kansje det løser luktproblemet….. :p

  Liker

  • Takk for tips! Jeg spiret den ganske lenge, men spiste også ganske mye av gangen før jeg ble bevisst på luktproblemet.. Har frø liggende så må prøve igjen etterhvert… :)

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s