Oppskrifter
Comments 8

Muffins med bringebær og blåbær

For noen dager siden gikk jeg til innkjøp av en pose Jyttemel som jeg fant til i overkant av 40 kr på Meny. På baksiden av Jyttemel-posen sto en oppskrift på blåbærmuffins og siden jeg har kveldsvakt i dag ble det muffins til frokost. Me like! Jeg gjorde litt om på oppskriften ved å erstatte sukkeret med sukrin og agavenektar, samt at jeg tilsatte litt vanilje og frosne bær. Resultatet ble meget vellykket og smakte akkurat som muffins skal smake, bare at de er mye sunnere ;)

Jyttemel er en glutenfri melblanding som inneholder mel av råris, mais, bokhvete og psylliumskall. I tillegg er melet tilsatt fortykningsmiddel, blant annet potetstivelse og tarakjernemel.

Muffins (ca 14 stk)

  • 125 g smør
  • 1,5 dl sukrin
  • 3 egg
  • 2 dl Jyttemel
  • 1/2 ts ekte vaniljepulver
  • 1 ts bakepulver
  • 1-2 ts agavenektar
  • frosne blåbær og/eller bringebær
  • blåbærsyltetøy
  1. Rør smør og sukrin hvitt og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt. Sikt Jyttemel, bakepulver og vaniljepulver, ha i agavenektar og rør om. Fyll røren i papirformer, halvfult.
  2. Ha en liten klatt blåbærsyltetøy oppå hver og topp med frosne bær. Jeg laget noen med bringebær og noen med blåbær.
  3. Stekes i 170ºC midt i ovnen i circa 20 minutter. Muffinsene skal være gylne på toppen.

8 Comments

  1. Hildi says

    mmm… venter i spenning på vaniljepulveret mitt så jeg kan lage alle disse godsakene. :)

    Er ikke egetnlig agavenaktar det samme som honning? :)

    Lik

  2. Jeg liker veldig godt søtsmaken på agavenektar. Mindre søtt en honning og mye bedre på smak enn en del andre erstatninger. Hvis du ikke har agavenektar kan du bare bruker mer sukrin. Orginaloppskriften skal ha 2,5 dl sukker så du kan bare erstatte med sukrin. Spørs hvor søtt du liker det :)

    Lik

  3. Hildi says

    Muffins i ovnen. Lagde uten agavenektar og med vanlig mel. Droppet syltetøyet også, Røren smakte ubergodt så nå gleeeder jeg meg til de er ferdig stekt. :)

    Lik

    • Hørte rykte om at de ble gode! Yum yum! Jeg tror jeg har noen i fryseren, men er best når de er ferske… :)

      Lik

      • Hildi says

        de ble jummi jummi. Men jeg er skeptisk til alt smøret. tihiii. Hadde oppi litt kakaonibs også. mmm

        Lik

      • Fett er ikke så farlig hvis du bare kutter ned på sukkeret ;)

        Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s