Frokost, Oppskrifter, Supermat
Comments 3

Superfrokost med chiagelé

Før helgen kom endelig pakken med chiafrø som jeg bestilte fra iHerb for noen uker siden. I boken Supermat fant jeg en oppskrift på chiagelé som jeg måtte teste ut. Jeg ble meget fornøyd med geleen og har nå en skål med chiagelé stående i kjøleskapet slik at den er lett tilgjengelig for daglig inntak.

Chiagelé

  • 1 del chiafrø
  • 4 deler lunket vann
  • manukahonning eller agavenektar (kan sløyfes)

Bland chiafrø og vann. Tilsett søtning om ønskelig. La stå i 15 minutter. Rør i blandingen av og til. Settes kaldt.

To spiseskjeer med chiagele skal dekke dagsbehovet for omega-3 og 6. Geleen kan spises som den er eller du kan blande den i smoothien eller frokostbandingen.

Superfrokost med chiagelé (1 porsjon)

Ha alle ingrediensene i en skål. Blandingen er super som frokost, mellommåltid eller kvelds.

Bildet over viser en versjon uten frokostblanding og mullbær. Jeg har spist minst en porsjon om dagen i snart en uke og prøver å variere slik at jeg ikke blir lei. Chiageleen synes jeg smaker kjempegodt selv om den er litt slimete i konsistensen. I tillegg til å være proppet med sunne fettsyrer, er bløtlagte chiafrø ypperlig for fordøyelsen. Jeg for min del merket forskjell etter kun en dags bruk av geleen.

Supermat kan kjøpes på mange helsekostbutikker eller på nettbutikker. I Bergen har de veldig godt utvalg på Kinsarvik fruktutsalg i Nygårdsgaten. Supermat er derimot ganske kostbart og det lønner seg å bestille fra utlandet. Favoritten blant mange er iHerb og ved førstegangs bestilling får du $5 rabatt hvis du bruker referral koden MEX012.

Supermat er ikke akkurat kortreist mat så for å veie opp for eventuell dårlig samvittighet anbefaler jeg å, i størst mulig grad, handle norsk/lokal mat ellers ;)

3 Comments

    • Spirulinapulver er best å blande i eplejuice og så eventuelt blande eplejuicen ut med mer og mer vann etterhvert som man venner seg til smaken :)

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s