Oppskrifter
Comments 2

Syltetøy til chevre og chevre med syltetøy

Jeg har den siste tiden observert at det har dukket opp små syltetøyglass i enkelte ostedisker. De forskjellige syltetøyene passer til forskjellige oster, og siden jeg hadde et stykke chevre liggende hjemme i kjøleskapet slo jeg til slutt til og kjøpte et glass syltetøy til chevre.

Les folies fromages

Prisen var noe stiv med sine 35 kroner for 120 gram syltetøy, men syltetøyet skuffet ikke og gjorde seg utmerket sammen med chevre som et selvstendig måltid.

Syltetøyet inneholder 58% fiken, sukker, 2,5% rosiner, laubærblad, eple pektin og sitronjuice. Det er naturlignok ganske søtt og demper dermed den litt stramme smaken av geit som chevre ofte har.

Noen andre som har erfaringer med disse ostesyltetøyene?

1 kommentar

  1. Veronica/Gale Matverden says

    Mmmm nei jeg har ikke prøvd noe syltetøy til ost egentlig, synes syltetøy vanligvis har en uggen ettersmak/er altfor søtt (ettersmaken tror jeg at jeg har løst: gelatin!)

    Jeg skjærer opp bær eller frukt og en skvett honning og har på ost. Mye bedre!

    Har i sommer prøvd brie med rips, jordbær, bringebær. Tror kanskje sitronsaft+skall kan bli bra og + honning.

    Elsker ostedisker og MÅ bare ha ting om jeg ser f eks chevre til halv pris pga dato. Kan virkelig ost bli mer muggent spør jeg meg selv :D og slår til!

    Liker

    • Hehe, ost er godt. Fikk smake geitost fra Myrdal gård på Bergen matfestival. Mange spennende smaker. Nam nam! :)

      Liker

Legg igjen en kommentar