Oppskrifter, Tilbehør, Vegansk / vegetar
Comments 3

Falafel med tzatziki og grillede grønnsaker

Jeg har hatt planer om å lage hjemmelaget falafel i bortimot seks år, men i stedenfor spiste jeg meg lei på falafel på diverse kebab-sjapper i Oslos gater. Etter å ha blitt inspirert og motivert av VeganMisjonens hjemmelagete falafel bestemte jeg meg i dag for å endelig lage falafel selv.

Resultatet ble en slags meze-tallerken i vegetarisk variant. Jeg hadde planer om å lage hummus også, men alle kikertene vi hadde i hus gikk med til å lage falafel. Tzatziki gjorde derimot susen som tilbehør og alt i alt var middagen både velsmakende og mettende.

Tzatziki

  • 4-5 ss tyrkisk yoghurt
  • 1/2 agurk
  • 1/2 kinesisk hvitløk eller 2 fedd
  • sitronsaft
  • salt og pepper
  • 1 ss olivenolje
  1. Del agurken i to og skjær ut «frøene» i midten. Riv agurken og klem ut litt av vannet med hendene.
  2. Bland agurk, yoghurt, olje og finhakket hvitløk. Smak til med sitron, salt og pepper.

meze-tallerken

Falafel (circa 12 falafelboller)

  • 6 dl kikerter (dette tilsvarer to bokser/kartonger fra GoGreen)
  • 1 liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket koriander (eller 1 liten neve frisk)
  • litt grovkvernet pepper
  • 1,5 ts bakepulver
  • 6-8 ss kikertmel (kjøpes billig i innvandrerbutikker under navnet «gram flour»)

Kjør alle ingrediensene unntatt kikertmelet i en food prosessor til det er en fin, jevn masse. Ha blandingen over i en bolle og bland i kikertmel til det er en fast masse. Lag boller av det og stek på platen. Trykk eventuelt bollene litt flate og stek til de er godt stekt på begge sider.

Falafelen serveres med tzatziki og grillet paprika og squash. Dette lages ved å skjære opp paprika og squash i store biter, pensle bitene med olje på begge sider og grille i ovnen på 220ºC til skallet på paprikaen begynner å boble.

Annet tilbehør kan for eksempel være hummus som du finner oppskrift på HER.

♣ TIPS: Falafel som er til overs kan fryses ned og slik har du en hurtig, vegetarisk middag en dag du ikke har lyst på noe raskt og enkelt.

3 Comments

  1. sv: Det var veldig rart! Jeg kan ikke se at jeg har noen kommentarer som ikke er godkjent, men det kan jo være en feil hos blogg.no. Ikke helt stabilt det der nei ;)

    Dette så ordentlig godt ut! Må nok legge denne oppskriften i favoritter :D

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s