Hovedrett, Oppskrifter
Comment 1

Laks med pesto og appelsingulrøtter

Et åpnet glass med pesto måtte brukes før det ble ødelagt og siden vi hadde laksefileter i fryseren gjorde jeg et søk på nettet for å se om dette var en kombinasjon som kunne fungere. Under søket dukket denne oppskriften opp og hva annet kunne jeg gjøre enn å teste den ut?! Resultatet ble overraskende godt og vi kommer garantert til å ha dette til middag flere ganger.

Den originale oppskriften finner du HER.

Laks med pesto og appelsingulrøtter (2 porsjoner)

  • 2 økologiske laksefileter uten skinn og bein
  • 1/2 glass pesto
  • 2-3 gulrøtter i skiver
  • 2 dl appelsinjuice
  • 1 liten løk i skiver
  • 1 ss smør
  • 1/2 kinesisk hvitløk
  • salt og pepper
  • 2 porsjoner pasta (kan sløyfes)
  1. Legg laksefiletene i en ildfast form og legg et lag pesto over de. Stek i ovnen på 150ºC i 15-20 minutter.
  2. Kok opp appelsinjuice og løk og la koke i 2-3 minutter. Ha i gulrøttene og kok møre. Ha i hvitløk og smør på slutten av koketiden og smak til med salt og pepper.
  3. Server med pasta hvis du ønsker.

♣ TIPS: Vi hadde ikke tenkt ha pasta til, men midt i prosessen ombestemte jeg meg. Jeg puttet litt speltpasta oppi med gulrøttene og kokte den i appelsinjuice tilsatt litt ekstra vann, noe som funket fint og smakte godt.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s