Et åpnet glass med pesto måtte brukes før det ble ødelagt og siden vi hadde laksefileter i fryseren gjorde jeg et søk på nettet for å se om dette var en kombinasjon som kunne fungere. Under søket dukket denne oppskriften opp og hva annet kunne jeg gjøre enn å teste den ut?! Resultatet ble overraskende godt og vi kommer garantert til å ha dette til middag flere ganger.
Den originale oppskriften finner du HER.
Laks med pesto og appelsingulrøtter (2 porsjoner)
- 2 økologiske laksefileter uten skinn og bein
- 1/2 glass pesto
- 2-3 gulrøtter i skiver
- 2 dl appelsinjuice
- 1 liten løk i skiver
- 1 ss smør
- 1/2 kinesisk hvitløk
- salt og pepper
- 2 porsjoner pasta (kan sløyfes)
- Legg laksefiletene i en ildfast form og legg et lag pesto over de. Stek i ovnen på 150ºC i 15-20 minutter.
- Kok opp appelsinjuice og løk og la koke i 2-3 minutter. Ha i gulrøttene og kok møre. Ha i hvitløk og smør på slutten av koketiden og smak til med salt og pepper.
- Server med pasta hvis du ønsker.
♣ TIPS: Vi hadde ikke tenkt ha pasta til, men midt i prosessen ombestemte jeg meg. Jeg puttet litt speltpasta oppi med gulrøttene og kokte den i appelsinjuice tilsatt litt ekstra vann, noe som funket fint og smakte godt.
Dette så utrolig godt ut!:)
LikerLiker