Brød og knekkebrød, Frokost, Lavkarbo, Oppskrifter
Comments 25

Lavkarbobrød uten mel

Jeg kan ikke skryte på meg at jeg har holdt meg unna mel og brød i sommer, men jeg holder meg stort sett til knekkebrød og kan ikke huske sist jeg kjøpte et brød på butikken. Jeg tror ikke jeg har glutenallergi eller noe i den duren, men føler meg mye bedre dersom jeg holder meg unna hvetemel – spesielt i store mengder.

I går fikk jeg lyst å bake og testet ut en oppskrift jeg fant på Fresh for Life. Denne er ganske lik oppskriften på lavkarbobrød som jeg har laget noen ganger før. Forskjellen er at dette brødet ikke har noen som helst form for mel i seg. Fordelen med å lage lavkarbobrød kontra vanlig gjærbakst er at lavkarbobrød er laget på et blunk. Man rører kjapt sammen en røre og slenger den i en form – enkelt og greit.

Lavkarbobrød uten mel (1 brød)

  • 4 egg
  • 1/2 boks kesam
  • 1,5 ts bakepulver
  • 45 g sesamfrø
  • 60g kruskakli
  • 50g solsikkefrø
  • 4 ss linfrø
  • 3 ss kokosolje (du kan også bruke rapsolje)
  • litt salt (kan sløyfes)

Visp eggene lett og ha i resten av ingrediensene. Bland alt og ha deigen i en brødform. Stek midt i ovnen på 180ºC i 50 minutter.

1 kommentar

  1. Veronica/Gale Matverden says

    Tenkte å lage slikt denne uka, men Meny har jo for mange valg: Knuste eller hele linfrø?

    Liker

  2. Veronica/Gale Matverden says

    og fungerer rømme/creme fraich? Husker aldri om det er cottage cheese eller kesam som smaker viskelær rent – rømme/cf eter jeg fint reint ;)

    Liker

  3. Veronica/Gale Matverden says

    auda, enda kommentar, hva er isåfall en halv boks kesam? deciliter?

    Liker

  4. 1) Knuste linfrø fungerer fint og taes vel bedre opp i kroppen enn hele. Eventuelt kan du bruke både hele og knuste.

    2)Du kan sikkert bruke creme fraich. Cottage cheese er den med klumper i og kesam er ganske lik lettrømme.

    3)En boks er vel circa 3 dl så da er 1/2 circa 1,5 dl… :)

    Liker

  5. Veronica/Gale Matverden says

    Ah tusen, tusen takk for svar!

    da kjøper jeg bare en pose knuste! Og da er det vel kanskje klumpete CC jeg hater, så kanskje jeg skal prøve kesam? Og jeg mener å ha sett små bokser med kesam og, kanskje det bare er de med smak? Og da er det jo ulikt innhold der som i større 3 dl bokser..

    Sesam og solsikkefrø har jeg faktisk :D gleder meg vilt til å prøve

    Liker

    • Tror alle kesamboksene er 3 dl…sånn samme størrelse som rømme og cottae cheese. Yoghurt er 5 dl. Anyway, lykke til med bakingen! Håper det smaker :)

      Liker

      • Veronica/Gale Matverden says

        Takk for det, jeg har troa! Frø og melkeprodukt er jo godt, hva kan gå galt :D!! Men jeg tror disse med vanilje og sånt i er mindre? Jeg hari kke tørt å smake pga traumene etter cottage cheese og syltetøy som ble solgt engang.

        Får se an pris. enten CF eller kesam. Du aner forresten ikke pris på fiberhusk på helsekost? Antar iherb er billigst, men det er jo fort noen ukers venting. får jeg tak i billig fiberhusk denne uka så kan jeg lage oppskrifter med det og.

        Meny skulle ha 70 for stor eske og 50 for liten pose.

        Liker

      • Kesam er veldig likt rømme så du liker det sikkert. Koster vel omtrent det samme som CF og rømme også.

        Mener fiberhusk er litt dyrere på helsekosten enn Meny da. Rundt 65 for liten pose og 85 for minst dobbelt så stor pakke.

        Liker

  6. Veronica/Gale Matverden says

    ah ok, helsekosten er dyrere der ja. Uff. Jaja er vel verdt pengene antar jeg, hører det er drøye greier. Meny hadde alt annet så jeg, men husket ikke hva jeg skulle ha av frø og sånt, så måtte hjem og sjekke først. Men da får jeg bare handle fiberhusk der og hive opp en bestilling på iherb.

    tusen takk igjen for svar! dette er noe jeg ikke har vært borti før, skulle jo tro det var enkelt så fort man har alt dette rare i hus..

    Liker

  7. Marit says

    Dette er oppskriften fra boken Frisk med lavkarbo av dr Sofie Hexeberg. Det er kjempegodt! Har laget dette brødet flere dager i uken i flere mnd nå, går aldri tilbake til vanlig brød igjen :)

    Kesam er best (bruk vanlig type ikke mager)! Og økologisk kaldpresset rapsolje er gull.

    Liker

  8. Er noe seint ute her, men har nylig oppdaget dette brødet. Har forsøkt å lage det to ganger, men det blir et lag av «omelett» i bunnen, altså eggene samler seg der. Hva kan jeg ha gjort feil? Jeg rører godt sammen – siste gangen VELDIG godt – slik det står i oppskriften. Veldig skuffet, selve brødet er jo godt.
    Takknemlig for tips fra andre bakere.

    Liker

    • Jeg har aldri opplevd dette selv. Jeg laget brødet senest i dag og det ble helt fint.. Hmm..

      Blander du eggene med kesam/creme fraiche før du har i de tørre ingrediensene? Kanskje det hjelper?

      Liker

  9. Jada. Jeg visper opp creme fr. litt så den er jevn uten klumper, visper sammen eggene og blander de to godt. Alt til punkt og prikke etter oppskriften. Nå har svigerdatteren min akkurat bakt det samme brødet og hennes blir også fint, sier hun.
    Tror jeg gir opp og prøver noe annet.

    Liker

    • Så kjipt. Kanskje det er brødformen du bruker? Uten at jeg aner hvorfor det skulle ha noe å si…

      Liker

  10. Libbelina says

    Laget brødet i går med craime fraiche. Det ble fin konsistens, men ikke så godt som ditt – kanskje fordi jeg brukte rapsolje istedetfor kokos.
    Du har så mye annet jeg vil prøve også.
    Kjempegøy at du er så flink til å ta bilder :)

    Liker

  11. Libbelina says

    Til dere som har fått «omelett» i bunnen, så er kanskje forklaringen på det at deigen har stått en stund i formen før den settes i ovnen. Tror det må røres sammen rett før?

    Liker

  12. Libbelina says

    Brødet er faktisk bedre etter en tid i fryseboksen :)

    Liker

    • Lena says

      Litt stalkerish å kommentere etter så lang tid men, hehe :P

      Liker

      • Det er bare hyggelig at noen ser på de eldre oppskriftene mine også – er jo derfor de er her ;-)

        Det er gluten i kruskakli, men da jeg googlet det fant jeg ut at det finnes glutenfri kruskakli: «Jeg kjøper Glutenfri Kruskalki på Meny. De har det på Ultra også mener jeg å huske. Det heter Pan Grati og er fra Schãr.»

        De resterende ingredisensene i oppskiften er glutenfrie :)

        Liker

  13. Eva says

    Første gangen jeg laget brødet brukte jeg kokosolje med smak da jeg ikke tenkte meg helt om, og vil bare anbefale andre å ikke gå på samme feil! Det smakte veldig mye kokos og ødela en del. Laget brødet igjen idag med rapsolje og det ble kjempegodt. Kommer til å fortsette å lage det, det metter veldig bra også. Første gangen smurte jeg brødformen også altfor lite, så brødet ble hengende en god del igjen. Etter et tips brukte jeg nå sist bakepapir i formen, og det var veldig vellykket :-)

    Liker

  14. Tilbaketråkk: Lavkarbobrød uten mel – Matkrok

Leave a reply to Veronica/Gale Matverden Avbryt svar