Dessert, Lavkarbo, Oppskrifter
Comments 6

Lavkarbobrownies

Oppskriften til denne lekkebisken fant jeg på LCHF-bloggen. Siden den ikke har hvetemel i seg smaker den en anelse annerledes enn «vanlig» brownie, men den falt i smak både hos liten og stor. Min lillebror på 11 år syntes den var «litt rar, men ekstreeeemt god».

Siden jeg foreløpig ikke eier en kakeform, brukte jeg noen grill-/aliminiumsformer jeg kjøpte på Rema 1000 og slik fikk jeg fine, små porsjonsbrownies. Enklere og bedre kan det vel ikke bli?!

Lowcarb brownies:

  • 225 g mørk sjokolade (minst 70 %)
  • 225 g smør
  • 1,5 ts vaniljepulver (ekte vanilje)
  • 1/2 dl sterk kaffe
  • 2 dl sukrin
  • 3 vispete egg
  • 150 g mandelmel/malt mandler
  • 100 g hakkede valnøtter og/eller hasselnøtter
  1. Sett stekovnen på 170ºC
  2. Smelt sjokolade og smør sammen med kaffi på svak varme i en tykkbunnet kjele. Ta kjelen av varmen og rør vanilje og sukrin inn i sjokoladerøren. La det avkjøle.
  3. Visp eggene inn i røren. Bland mandelmel og valnøtter/hasselnøtter i. Hell røren i en springform kledd med bakepapir eller ha den i små former slik jeg gjorde.
  4. Stek kaken i  circa 20 minutter. Følg med på kaken slik at den ikke blir for mye stekt. Det kan godt hende du vil steke den litt kortere eller litt lenger. Hvis du tar ut kaken skal den «disse» litt når du beveger på formen – da er den passe myk inni og ikke for godt stekt.

Varm brownie smaker nydelig med vaniljeis og bringebær, eller med rørte jordbær slik som vises på bildet over. Enjoy!

6 Comments

    • Ja, de formene er supre. Hvis man er forsiktig med de kan de fint brukes flere ganger også :)

      Lik

  1. Hildi says

    Jeg lagde som en stor kake i går :)
    Ble nesten like god som dine, men jeg hadde ikke vanilje i så det ble litt for lite søtt syns jeg.

    Brukte kakao pulver istedetfor kokesjokolade for å unngå sukkeret og det funket fint :)

    Har du noe oppskrift på vaniljesaus uten sukker? kan tenke meg at det er jummi opppå ;)

    Lik

    • Vaniljesaus tror jeg blir superyummi oppå! Det finnes en ferdigsaus uten sukker fra Heistad (sjekk Meny), men den er full av kunstige søtningsstoffer. Prøvde å finne oppskrifter på nettet på vaniljesaus med sukrin, men fant ikke noe spennende. Går sikkert an å bruke denne http://www.tine.no/8439.cms og erstatte sukkeret med sukrin. Må prøves. I stedenfor vaniljestang kan ekte vaniljepulver brukes :)

      Lik

  2. Lillian Janet Logie says

    Hei! No har eg prøvd meg på denne oppskrifta! Står i ovnen no :-)
    Men du, som brukte kakao i stedetfor sjokolade, hvor mye hadde du i da?
    Og kor får dåke tak i ekte vanilje? Eg har kikka på meny og helsekosten, og ingen hadde…

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s