Forrett, Hovedrett, Lavkarbo, Oppskrifter, Tapas, Vegansk / vegetar
Comments 7

Fylte og gratinerte portobellohatter

Jeg har lenge hatt lyst å lage de fylte portobellohattene gratinert med gruyere som jeg fant på LCHF-bloggen for en tid tilbake. Handlelisten med ingrediensene på har jeg hatt liggende i lommeboken en god del uker, men det er ikke hver dag jeg er innom en butikk som selger portobellosopp og de gangene jeg har vært der har jeg glemt hele greien.

I dag fikk jeg derimot akutt behov for fylte og gratinerte portobellosopper og jeg tok turen innom Meny på Bystasjonen (Bergen storsenter) hvor de pleier å ha godt utvalg av denslags. De ferdiggratinerte soppene smakte helt himmelsk og frister i alle fall til gjentakelse her i huset. Oppskriften er både vegetarisk og lav på karbohydrater, og den passer som forrett, som selvstendig måltid eller til tapas for både vegetarianere og kjøttelskere. Anbefales på det sterkeste!

Gratinerte portobellohatter (middag for 1 person, forrett for 2 personer)

  • 4 portobellosopp
  • rapsolje eller olivenolje
  • 1 presset kinesisk hvitløk (eller 2 fedd)
  • 2 små tomater eller noen cherrytomater – hakket
  • 2 ss frisk hakket gressløk
  • urtesalt (jeg bruker Herbamare)
  • grovkvernet pepper
  • revet Jarlsberg (eller annen smaksrik ost)
  1. Bland presset hvitløk i olje. Fjern stilken på soppen og pensle soppene med olje. Gjenta 2-3 ganger siden soppen trekker til seg oljen.
  2. Bland hakket tomat, gressløk, urtesalt og pepper i en skål. Ha eventelt i resten av hvitløken fra oljen.
  3. Smør en ildfast form med resten av oljen og legg portobellohattene med bunnen opp i formen. Fyll hattene med tomatblandingen, topp med revet ost og sett formen i ovene. Gratiner på 200ºC i 5-10 minutter til osten er smeltet.

♣ TIPS: Dersom du ikke får tak i portobellosopp kan du bruke store sjampinjonger.

1 kommentar

  1. freshforlife says

    Spennende.
    Om jeg hadde hatt sansen for sopp skulle jeg prøvd. Men jeg har rett og slett ikke fått smaksløkene til å like sopp enda.
    Det kommer kanskje etter hvert ;)

    Liker

  2. Hildi says

    Mmmm. Dette skal jeg ha til middag i dag. Tror du de har portobello sopp i smalgangen på grønsaks sjappen? Regner med det :) skal jeg kutte av bare stilken eller fjerne innmaten også?

    Liker

    • Kutt av stilken og la resten av innmaten være. Resten har vi funnet svar på – prøv Meny i morgen! ;)

      Liker

Legg igjen en kommentar