Det er nesten litt flaut å ha vært vegetarianer i mange år uten å ha laget linsesuppe fra grunnen av en eneste gang. Nå har jeg derimot komponert en nydelig linsesuppe – utrolig enkelt, sunt og godt. Ved siden av suppen serverte jeg friterte auberginer laget etter en oppskrift jeg fant på LCHF-bloggen. Disse ble ikke helt som forventet, men smakte godt til suppen.
Linsesuppe (3-4 porsjoner)
- 1 boks røde linser
- 2 gulrøtter
- 1 løk
- 1 kinesisk hvitløk (eller 2 fedd)
- circa 5 dl vann
- 1 terning grønnsaksbuljong
- salt, pepper og litt chilipulver
Surr løk og hvitløk i rapsolje eller smør. Skjær gulrot i små terninger og surr med løken. Ha i vann, linser og buljongterning og kok 15-20 min. Smak til med salt, pepper og chili.
Server som den er eller med brød, flatbrød eller fritert aubergine.