Linsesuppe med gulrot og løk

Det er nesten litt flaut å ha vært vegetarianer i mange år uten å ha laget linsesuppe fra grunnen av en eneste gang. Nå har jeg derimot komponert en nydelig linsesuppe – utrolig enkelt, sunt og godt. Ved siden av suppen serverte jeg friterte auberginer laget etter en oppskrift jeg fant på LCHF-bloggen. Disse ble ikke helt som forventet, men smakte godt til suppen.

Linsesuppe (3-4 porsjoner)

  • 1 boks røde linser
  • 2 gulrøtter
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk (eller 2 fedd)
  • circa 5 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • salt, pepper og litt chilipulver

Surr løk og hvitløk i rapsolje eller smør. Skjær gulrot i små terninger og surr med løken. Ha i vann, linser og buljongterning og kok 15-20 min. Smak til med salt, pepper og chili.

Server som den er eller med brød, flatbrød eller fritert aubergine.

About these ads

Legg igjen en kommentar

Lagret under Oppskrifter, Supper

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s