Oppskrifter · Supper

Linsesuppe med gulrot og løk

Det er nesten litt flaut å ha vært vegetarianer i mange år uten å ha laget linsesuppe fra grunnen av en eneste gang. Nå har jeg derimot komponert en nydelig linsesuppe – utrolig enkelt, sunt og godt. Ved siden av suppen serverte jeg friterte auberginer laget etter en oppskrift jeg fant på LCHF-bloggen. Disse ble ikke helt som forventet, men smakte godt til suppen.

Linsesuppe (3-4 porsjoner)

  • 1 boks røde linser
  • 2 gulrøtter
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk (eller 2 fedd)
  • circa 5 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • salt, pepper og litt chilipulver

Surr løk og hvitløk i rapsolje eller smør. Skjær gulrot i små terninger og surr med løken. Ha i vann, linser og buljongterning og kok 15-20 min. Smak til med salt, pepper og chili.

Server som den er eller med brød, flatbrød eller fritert aubergine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s