Produkter

Test: Sjokoladeprinsens frihet

Jeg traff Sjokoladeprinsen for første gang i en butikkhylle på Meny og bestemte meg for å ta han med hjem for å se hva han dugde til.

Sjokoladeprinsen er et avkom av ektesjokolade.no og lover frihet og mindre kalorier i hverdagen. Varedeklarasjonen kan fortelle at Sjokoladeprinsen er laget av maltitol, høykvalitets kakaosmør, ekte helmelk, høykvalitets kakaomasse, emulgator: soyalecitin og naturlig vanilje – lovende med andre ord. Næringsinnholdet per porsjon er 124,5 kcal, 1,7 g protein, 12,8 g karbohydrater (hvorav sukkerarter 2,1 g og polyoler 10,4 g) og fett 9,1 g. I tillegg inneholder den litt fiber og vitaminer.

Sjokoladeprinsen er ikke av de billigste prinsene der ute og koster like i overkant av 20 kroner. Og er han verdt det?

sukkerfri sjokolade

Sjokoladeprinsen er ikke like god som forbildet Melkesjokoladen, men det er ikke så langt i fra. Min skepsis til Sjokoladeprinsen har derimot sammenheng med at han er søtet med maltitol. Jeg har lest litt om maltitol og er ikke hellig overbevist om at det er en god ting, men maltitol i en Sjokoladeprins i ny og ne kan vel ikke skade.

Konklusjonen blir vel at mitt møte med Sjokoladeprinsen ble en one-night stand, men at vi kanskje hooker opp igjen hvis våre veier krysses igjen.

Maltitol er et sukkeralkohol slik som sukrin, men i motsetning til sukrin påvirker den blodsukkeret og gir ubehagelige bivirkninger på mage og tarmsystemet. Hvis du vil lese mer om maltitol kan du trykke HER.

5 thoughts on “Test: Sjokoladeprinsens frihet

  1. Jeg synes ikke maltitol er det verste.
    Det kan være en god erstatning for diabetikere som gjeeerne vil ha sjokolade.
    Det vil gi utslag på blodsukkeret, men i mye mindre grad enn vanlig sukker. I farta husker jeg ikke GI’en, men det står blant annet i boken om sukker til DVP.

    De som er overfølsom for gluten bør være forsiktig med maltitol, siden den som oftest er utvunnet på korn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s