Drikke, Tanker og tips
Comments 2

Sukkersjokk og smoothiedrikk

Siden fredag har det tatt helt av når det kommer til inntak av usunne karbohydrater og jeg har virkelig i så måte hatt en ekstremhelg. Resultatet er at jeg er trøtt, kvalm og føler meg fyllesyk – og jeg har kun har drukket én drink hele helgen. Jeg skylder derfor på all isen, smågodtet, spaghettien, rullekaken, potetene og sjokoladekaken jeg har bøttet innpå de siste dagene. Jeg føler meg rett og slett ekkel og guffen, og jeg gleder meg til en frisk start og en ny og sunn (lavkarbo)uke i morgen.

Når man går lenge uten å spise spesielt mye hvetemel eller sukker, merker man supergodt hvordan kroppen reagerer på disse stoffene. Før denne «ekstremhelgen» har jeg merket at jeg føler meg mer opplagt, får mindre akutt sultfølelse og føler meg mindre oppblåst når jeg holder meg unna hvetemel og sukker. Nå har jeg altså også fått kjenne hvordan store  mengder sukker påvirker meg og min kropp.

Det eneste jeg kunne tenke meg til kvelds var en smoothie og jeg miksen sammen noe av det vi hadde i kjøleskapet. Jeg bestemte meg for å lage en variant basert på kun frukt og grønt, og siden jeg ikke hadde soyamelk i hus brukte jeg appelsinjuice. Smoothien ble veldig tynn i konsistensen, men den smakte godt. Frisk og litt syrlig på smak. Varier mengden med ingredienser etter hva du har og hvor syrlig du liker den.

Frisk smoothiedrikk:

  • frisk spinat
  • vannmelon
  • frosne bringebær
  • appelsinjuice (bruk for eksempel soyamelk for å gjøre den mindre syrlig og/eller mer lavkarbo)
  • frisk basilikum

Kjør alt i blenderen og server.

2 Comments

  1. Jeg synes egentlig det er litt lurt å ha sånne sukkersjokkdager, det får en jo til å huske hvorfor sukker og hvetemel ble ekskludert fra det gode selskap, og når man først går skikkelig amok frister det enda mindre med en sprekk i nærmeste fremtid.
    :-)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s