Oppskrifter, Salater, Vegansk / vegetar
Comments 3

Salat med honning- og sennepsgratinert chevre

På noen av stedene jeg liker å gå og spise i Oslo har de vegetaralternativer med chevre. Spesielt er jeg fan av Apoteket (St.Olavsplass) sin chevresalat. Nå er det lenge siden jeg har spist chevre og da jeg tilfeldigvis fant det i ostedisken på Meny kjøpte jeg et stykke som fint kan deles i to skiver/porsjoner.

Min favoritt er å steke chevren i ovnen med honning og litt sennep på. Noen ganger har jeg hatt chevre, honning og sennep på en brødskive og stekt hele greien i ovnen. I dag sløyfet jeg brødet og laget heller en chevresalat. Siden jeg har dilla på spinat for tiden, brukte jeg spinat som basis i salaten og strødde på med noe av det jeg fant i skuffer og skap. Resultatet ble meget tilfredstillende og skal gjentas i løpet av helgen – muligens med noen moderasjoner og variasjoner.

Salat med honning- og sennepsgratinert chevre

  • chevre
  • flytende honning (f.eks akasiehonning)
  • sennep (f.eks en blanding av Idun grov og Dijon)
  • frisk spinat
  • ristede pinjekjerner
  • tørkede tranebær
  • frisk basilikum
  • parmesan
  1. Legg chevren på litt aliminiumsfolie, smør på honning og litt sennep. Hvis du ønsker kan du sløyfe sennep og kun ha honning på. Legg osten i ovnen og stek på 200 ºC til den begynner å smelte.
  2. Legg spinat på en tallerken, legg på den varme chevren og strø over ristede pinjekjerner, tranebær, frisk basilikum og parmesan. Server eventuelt med sennepsdressing.

Sennepsdressing

  • 1 ss lett majones
  • 3 ss lett rømme
  • 1 ts Dijonsennep
  • 2 ts Idun grov sennep
  • 1 ts flytende honning
  • salt og pepper

Bland alle ingrediensene og ha ønsket megde på salaten. Alle målene er cirvamål så smak deg fram til slik du vil ha den. Honningen gjør den søt på smak og kan godt sløyfes.

1 kommentar

  1. Ååååå, nammenam, jeg tror jeg får prøve denne oppskriften gitt, har våte drømmer om chevre med honning på :-)

    Liker

Legg igjen en kommentar