Den gamle klassikeren fra bursdagsselskapene på barneskolen har nå blitt litt sunnere ved hjelp av sukrin. Sjokoladekulene – eller negerboller som det het den gangen – er dog fulle av fett, og de smaker nesten like godt som da jeg var 8 år.
Sjokoladekuler:
- 125 g mykt smør (brukte Bremykt)
- 200 g havregryn (brukte lettkokte, økologiske)
- 180 g sukrin
- 40 g kakao
- 4 ss kaffe (laget av pulverkaffi)
- 2 ts vaniljesukker
Bland alle ingrediensene i en skål. Jeg brukte hendene til å blande alt, men det er også mulig å bruke en food processor. Blandingen formes til kuler og rulles i kokos eller hakkede nøtter. Oppbevares i kjøleskap.
Oppskriften fant jeg på Funksjonellmat.no
Ah! De hadde jeg helt glemt av.
Pappa pleide å lage disse da jeg var lita, og de smakte så utrolig godt hver gang.. Lurer på å gjøre oppskriften litt sunnere og litt mer lavkarbovennlig :)
LikerLiker
Hjelper litt å bytte ut sukker med sukrin, men er jo fremdeles en del karbo i de. Orker ikke å spise mer enn 1-2 stk av gangen så er uansett begrenset hvor mye man får i seg da ;)
LikerLiker