Rundstykkelykken fortsetter – nå med eggesalat på!
Siden jeg var liten har mamma laget eggesalat – først og fremst til frokost i julen og påsken, men også når vi har hatt besøk eller rett og slett bare fordi vi har hatt lyst på det. Det aller beste er selvfølgelig ferske, hjemmelagde rundstykker med eggesalat på til frokost. En annen klassiker i familien er rødbetesalat. Rødbetesalaten smaker utrolig mye bedre enn den du får på butikken og er mye friskere på smak. Oppskriften på herlighetene er heldigvis gått i arv slik at jeg ikke er avhengig av «ho mor» for å kunne nyte en skikkelig yummi frokost. Under kommer oppskrift på begge påleggssalatene.
Eggesalat:
- kokte egg
- løk
- lettmajones
- salt og pepper
Del de kokte eggene på kryss og tvers med en eggedeler. Hakk løk og ha alt i en skål. Bland i majones til majonesen dekker ingrediensene. Smak til med salt og pepper og eventuelt noen dråper balasamico.
Rødbetesalat:
- epler
- rødbeter på glass
- lettrømme
Hakk eplene og rødbetene i biter. Ha i en skål og bland med rømme til rømmen dekker de andre ingediensene.
♣ Begge salatene er best når de har stått litt. De holder seg også noen dager i kjøleskap så ikke vær redd for å lage for mye. Enjoy!
Verdens beste eggesalat!!
LikerLiker
http://www.dagbladet.no/2010/04/23/tema/charlotte_mohn/oppskrifter/oppskrift/mat/11421277/
LikerLiker
http://www.dagbladet.no/2010/04/19/tema/mat_og_drikke/mat/klikk/oppskrifter/11349052/
LikerLiker
http://www.klikk.no/mat/spise/article556253.ece
LikerLiker