Eggesalat og rødbetesalat – fantastisk pålegg

Rundstykkelykken fortsetter – nå med eggesalat på!

Siden jeg var liten har mamma laget eggesalat – først og fremst til frokost i julen og påsken, men også når vi har hatt besøk eller rett og slett bare fordi vi har hatt lyst på det. Det aller beste er selvfølgelig ferske, hjemmelagde rundstykker med eggesalat på til frokost. En annen klassiker i familien er rødbetesalat. Rødbetesalaten smaker utrolig mye bedre enn den du får på butikken og er mye friskere på smak. Oppskriften på herlighetene er heldigvis gått i arv slik at jeg ikke er avhengig av «ho mor» for å kunne nyte en skikkelig yummi frokost. Under kommer oppskrift på begge påleggssalatene.

Eggesalat:

  • kokte egg
  • løk
  • lettmajones
  • salt og pepper

Del de kokte eggene på kryss og tvers med en eggedeler. Hakk løk og ha alt i en skål. Bland i majones til majonesen dekker ingrediensene. Smak til med salt og pepper og eventuelt noen dråper balasamico.

Rødbetesalat:

  • epler
  • rødbeter på glass
  • lettrømme

Hakk eplene og rødbetene i biter. Ha i en skål og bland med rømme til rømmen dekker de andre ingediensene.

♣ Begge salatene er best når de har stått litt. De holder seg også noen dager i kjøleskap så ikke vær redd for å lage for mye. Enjoy!

About these ads

4 kommentarer

Lagret under Frokost, Lavkarbo, Oppskrifter

4 Svar til “Eggesalat og rødbetesalat – fantastisk pålegg

  1. sis

    Verdens beste eggesalat!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s