Lavkarbo, Oppskrifter, Tapas
Comments 22

«Spanske» kjøttboller i tomat- og paprikasaus

Jeg har blitt spurt om å legge ut oppskriften på tapas-kjøttbollene mine så her kommer den. Som vanlig lager jeg alt «på slump» så prøv deg gjerne fram, spesielt med krydder. Kjøttbollene og tomat- og paprikasausen kan gjerne lages dagen før og varmes opp like før servering, så blir det litt mindre stress med alle rettene som skal på tapasbordet. Jeg bruker også de samme kjøttbollene hvis jeg lager spaghetti med kjøttboller og tomatsaus.

«Spanske» kjøttboller:

  • 400 g karbonadedeig
  • 1/2-1 chilli
  • 1/2 løk
  • 1 hel kinesiske hvitløk (eller noen fedd vanlig)
  • 1 egg
  • 1-2 ss hvetemel
  • salt og pepper
  1. Finhakk chili, hvitløk og løk. Bruk evt en stavmikser.
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland sammen ved hjelp av hendene.
  3. Form boller av deigen. Det blir mindre klissete dersom du har litt vann på hendene.
  4. Stek på lav varme i en stekepanne mens du beveger på stekepannen slik at kjøttbollene er har en heldekkende stekt hinne. Dette gjør at kjøttbollene beholder fuktigheten og ikke blir tørre. Skru opp varmen og stek til de er gjennomstekt. Ha de i tomat- og paprikasaus og server som tapas.

Sausen lager jeg på samme måte som når jeg lager tomatsaus til lasagne, grateng, pizza eller pasta. I tillegg har jeg i paprika og «finmaler» sausen med en stavmikser slik at bitene forsvinner.

Tomat- og paprikasaus:

  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks/glass tomatpure
  • 1 løk
  • 1/2 chili
  • 1 kinesisk hvitløk (eller noen fedd hvitløk)
  • 1/2 paprika
  • 1/2-1 ts sukker
  • salt, pepper og basilikum
  1. Surr løk, paprika, hvitløk og chili i litt olje. Tilsett tomater og tomatpure og kok 10-15 min eller lenger. Smak til med salt, pepper og andre krydder etter ønske. Ha i litt sukker for å heve smaken.
  2. Kjør med en stavmikser og server  med kjøttboller oppi.

Server sammen med andre tapasretter, f.eks potetbåter, brød og aioli, dadler m/bacon, asparges m/ serranoskinke og spansk tortilla (omelett).

Flere oppskrifter på tapas kommer! :)

1 kommentar

  1. Gro Kleven says

    Takk for at du legger ut supre oppskrifter! Denne retten var knallgod, middagen reddet:))
    Gro

    Liker

  2. Jannike says

    Nå har jeg laget kjøttbollene og tomatsausen din! Takk for at du legger ut enkle oppskrifter som hvem som helst kan klare. :)

    Liker

  3. Jannike says

    Hei søte du!!!Kjempe gode kjøttboller og kjempe fin blogg!! Flink du er Helene!! Klem fra Jannike. (A.L) ;)

    Liker

    • Takk for det!! Så kjekt at du legger igjen en kommentar og at du likte kjøttbollene :) Klem!

      Liker

  4. GROSK says

    Disse kjøttbollene og sausen skal prøves ut til symøte i morgen! Takk for at du deler. Veldig greit at ikke alt er så avansert at man må bruke masse tid på hjemmelaget mat.

    Liker

  5. Pia Maria says

    Hei! vet du hvor mange kjøttboller denne oppskriften gir ca??? Skal lages til konfirmasjon =) Hilsen Pia

    Liker

    • Hei!! Du kan regne 10-15 kjøttboller på en pakke kjøttdeig avhengig av hvor store du lager de. Du kan regne 4-6 personer på 400 g kjøtt da og doble oppskriften ut fra hvor mange gjester du har. Håper de faller i smak og lykke til med konfirmasjon :)

      Liker

  6. Ida Moe says

    Helt nydelige var de! Byttet ut hvetemelet med jyttemel og da ble de helt uten melk og gluten. Lagde de sammen med hvitløks- og chilimarinerte scampi, asparges med spekeskinke, aioli og poteter.

    Liker

  7. Line says

    Vet du om de holder seg like gode etter frysning ? Har du prøvd med kyllingkjøttdeig ? :) planlegger konfirmasjon og leter etter retter som kan lages i god tid :)

    Liker

    • Sausen holder seg i alle fall godt hvis du fryser den. Regner med at kjøttbollene også gjør det, men har ikke prøvd det selv. Har heller ikke brukt kyllingkjøttdeig, men regner med det gir like bra resultat. Lykke til med konfirmasjonsforberedelsene! :)

      Liker

  8. Matilde Karlsen says

    Jeg er en jente på 12 år som har nettopp lagd denne retten ig den ble perfekt!:D tusen takk for at du la ut denne oppskriften og håper st du legger ut flere kjempeenkle retter:)

    Liker

  9. Ann Kristin Jensen says

    Dette skal prøves på lørdag 😊 hørtes veldig godt ut 😊

    Liker

  10. Lars Hansen says

    Har smakt denne retten på en spansk restaurant i sommer og har lyst å lage det selv. Takk for at du la ut oppskriften! :D

    Liker

  11. Trevligt text, jag tycker likadant om ämnet.Detta var en riktigt bra webbsida.Vi
    i partiet Söker talangfulla skribenter Och vi tycker du har sådana kvalitéer.

    Går det komma i kontakt med ?.Går inte att lokalisera din epostadress.

    Med vänliga hälsningar

    Borås vänsterparti

    Liker

  12. Tjosan, jag måste blott säga att du skriver grymt bra samt informerande.
    Texterna du skriver är roliga och har en god uppbyggnad alltmedan som det verkar som du gjort din research.

    Vi eftersöker författare som skriver om dylika grejer såsom du brukar producera.

    Jag har ett författarlag på 15 människor som
    författar artiklar mot många olika webbplatser.

    Vill hemskt gärna komma i förbindelse tillsammans med dig bakom bloggen här, men kan dock inte lokalisera din mailadress alternativt uppgifter.

    Bästa hälsningar.

    Liker

Legg igjen en kommentar