Det er en del varer jeg bare må ha liggende i skuffer og skap. Disse basisvarene er produkter jeg bruker ofte og som har relativt lang holdbarhet. De er også grei å ha slik at man ikke trenger å løpe på butikken for å kunne lage seg et godt måltid, om det så er frokost, middag eller kvelds.
Smakstilsetninger/oljer:
- balsamico-eddik
- Dijon-sennep
- Herbamare urtesalt
- rapsolje
- olivenolje
- forskjellige krydder (tørre) og gjerne frisk basilikum
Hermetikk/tørrvarer:
- hakkede tomater (hermetiske)
- tomatpure
- chilibønner
- fint og grovt mel
- havregryn
- tørrgjær
- linfrø, solsikkekjerner, sesamfrø o.l.
- sukrin
- fullkornspasta og -ris
- nudler, couscous e.l.
- rosiner
I fryseboksen:
- Quorn- og/eller soyaprodukter (kjøtterstatninger)
- forskjellige typer bær
I kjøleskapet:
- soltørkede tomater i olje
- Idun, grov sennep
- grønnsaker og salat
- egg
- oster (Brie, gulost, parmesan, cottage cheese)
- yoghurt naturell
- melk og fløte