Nam! Jeg er ikke verdens størte kakemons, men jeg er ganske så svak for pudding, gele og fromasj. Den italienske desserten panna cotta («kokt fløte») stiller i denne kategorien og i går måtte jeg bare lage den – med sukrin vel å merke.
Oppskriften fant jeg på Funksjonellmat.no. Den inneholder 150 g sukrin, men personlig synes jeg det ble litt søtt. Neste gang skal jeg smake meg fram til hvor søt jeg ønsker den.
Panna cotta (ca. 4 porsjoner)
- 7,5 dl kremfløte
- 1,5 dl melk
- 1 vaniljestang
- 150 g Sukrin
- 5 plater gelatin
Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok fløte, melk, vaniljestang/-frø og Sukrin forsiktig i ca. 5 minutter og smelt gelatinplatene inn i fløteblandingen. Ta ut vaniljestangen før du fordeler i kopper, glass eller skåler. Settes til avkjøling.
Topping/garnityr: Frukt og/eller bær etter ønske.
Jeg prøvde meg på toppingen som står i oppskriften på Funksjonellmat.no, men sukrin-sukkerlaken stivnet veldig fort og ble ikke helt slik jeg ville. Jeg tok derfor skogsbær som jeg varmet med sukrin i, samt litt «saus» fra et veldig tynt, hjemmelaget solbærsyltetøyglass som stod i kjøleskapet. Helt dette over appelsinfiletene og serverte. Falt i smak både hos min kjære og meg, og vi spiste det som kvelds. Mektig og godt!
mmm denne er goood:)
LikerLiker
Takk for det! Må si meg helt enig ;)
LikerLiker