Denne oppskriften fant jeg på Trines Mektige Matblogg da jeg var på jakt etter en innbydende oppskrift på noe å bruke laksefiletene som lå i fryseren på. Jeg har som sagt vært vegetarianer i noen år og før den tid var jeg ingen stor fiskeelsker, men jeg prøver nå å spise litt fisk innimellom. Litt fordi jeg foretrekker vegetarmat og min kjære foretrekker kjøtt, og litt fordi fisk er sunt. Godt kan det også være.
Ostegratinert laks på spinatseng
- 4 laksefileter (1-2 per person)
-
3 finhakket sjalottløk
-
ca 250 gram spinat (gjerne frosset)
-
salt og pepper
-
6 soltørkete tomater i olje
-
2 dl creme fraiche
-
100 gram fetaost
-
frisk basilikum
-
sorte oliven i skiver
- Stek sjalottløk i smør/olje til den er gyllen og tilsett spinat, salt og pepper. Legg blandingen i bunnen på en smurt, ildfast form og legg laksefiletene oppå.
- Bland fetaost, creme fraiche, soltørkede tomater og basilikum i en bolle og mos med en stavmikser til en fin krem. Smør kremen oppå laksestykkene og topp med oliven.
- Stek i ovnen 200 grader circa 30 minutter.
- Server med ris, byggris eller bulgur og eventuelt en salat.
Bildet over er av retten før jeg satte den i ovnen.
♣TIPS: Jeg serverte retten med byggris – et sunt alternativ til ris, pasta og poteter. Byggris kan inkluderes i en lavkarbo-diett, men retten i seg selv er svært karbohydratfattig og kan også spises uten tilbehør som ris e.l.
Hei,
Så bra at lakseretten ble vellykket!
Trine ;)
LikerLiker
Nå har jeg lagd topp fem lista mi som du meldte deg på, gå å se om du er med på den. http://www.kristinefh.blogg.no
LikerLiker