Hovedrett, Lavkarbo, Oppskrifter
Comments 2

Ostegratinert laks på spinatseng

Denne oppskriften fant jeg på Trines Mektige Matblogg da jeg var på jakt etter en innbydende oppskrift på noe å bruke laksefiletene som lå i fryseren på. Jeg har som sagt vært vegetarianer i noen år og før den tid var jeg ingen stor fiskeelsker, men jeg prøver nå å spise litt fisk innimellom. Litt fordi jeg foretrekker vegetarmat og min kjære foretrekker kjøtt, og litt fordi fisk er sunt. Godt kan det også være.

Ostegratinert laks på spinatseng

  • 4 laksefileter (1-2 per person)
  • 3 finhakket sjalottløk
  • ca 250 gram spinat (gjerne frosset)
  • salt og pepper
  • 6 soltørkete tomater i olje
  • 2 dl creme fraiche
  • 100 gram fetaost
  • frisk basilikum
  • sorte oliven i skiver
  1. Stek sjalottløk i smør/olje til den er gyllen og tilsett spinat, salt og pepper. Legg blandingen i bunnen på en smurt, ildfast form og legg laksefiletene oppå.
  2. Bland fetaost, creme fraiche, soltørkede tomater og basilikum i en bolle og mos med en stavmikser til en fin krem. Smør kremen oppå laksestykkene og topp med oliven.
  3. Stek i ovnen 200 grader circa 30 minutter.
  4. Server med ris, byggris eller bulgur og eventuelt en salat.

Bildet over er av retten før jeg satte den i ovnen.

♣TIPS: Jeg serverte retten med byggris – et sunt alternativ til ris, pasta og poteter. Byggris kan inkluderes i en lavkarbo-diett, men retten i seg selv er svært karbohydratfattig og kan også spises uten tilbehør som ris e.l.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar