Drikke, Lavkarbo, Oppskrifter
Comments 6

Sunn kakao?

I det siste har jeg begynt å erstatte sukker med sukrin og har dermed fått enda større motforestillinger mot å bruke sukker. Det er vel ingen hemmelighet at sukker har en rekke negative effekter på kroppen. Selv merker jeg blant annet at jeg legger veldig fort på meg når jeg spiser sukker/søtsaker. I tillegg opplever jeg, spesielt dersom det går en stund mellom hver gang jeg spiser sukker, at jeg blir oppgiret og det kjennes ut som om hjertet slår fortere.

Jeg er fremdeles på nybegynnerstadiet når det kommer til bruk av sukrin og har så langt bare brukt det i vaffelrøre og te, men resultatene har vært utelukkende positive. I kveld fikk jeg et akutt behov for varm sjokolade/kakao og bestemte meg for å teste hvordan sukrin fungerer i denne sammenhengen. Resultatet ble også nå veldig bra.

Funksjonell Mat (leverandør av sukrin) sine sider fant jeg en oppskrift på kakao med sukrin i. Jeg måtte selvfølgelig lage min egen vri på oppskriften og den lyder herved som følger:

 • 2-3 ss sukrin
 • 2-3 ss kakaopulver
 • circa 6 dl lettmelk
 • 50 g mørk sjokolade 70%
 • kanel og litt honning
 1. Kok opp sukrin, kakaopulver og melk. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør rundt til den er smeltet.
 2. Ha i ønsket smak og server med krem om ønskelig. Sukrin kan også tilsettes i steden for sukker når du visper krem.

♣ TIPS: Jeg foretrekker å ha kanel og litt honning i kakaoen, men det er også mulig å tilsette andre smaker. Prøv for eksempel å ha litt frisk chili oppi.

♣ TIPS: For en sunnere og like god kakao kan du sløyfe sjokoladen siden den inneholder en god del sukker/kalorier. Du får dermed en lavkarbokakao.

Sukrin selges på de fleste helsekostbutikker og kommer også som melis. Les mer om sukrin her.

6 Comments

 1. Jeg har lest om sukrin på Kristine Webers blogg også, for et vidunderlig produkt.
  Må det bestilles på nett eller veet du om noenbutikker som har det?
  Dette må prøves :-)

  Liker

  • Jeg har kjøpt det på helsekostbutikken. Sendte mail til de som fører sukrin og spurte hvor det selges og de svarte at de fleste helsekostbutikker selger det og hvis ikke kan de ta det inn. Koster det samme (65 kr) i helsekosten som på funksjonellmat.no, men sparer frakt hvis du finner det i helsekosten. Sjekk f.eks. ut Røtter eller den andre på St.Hanshaugen ;)

   Liker

 2. christine says

  heisann:) laget en super sunn kakao i dag..
  havremelk, agave sirup, å raw cacaopulver å økologisk vaniljepulver, lages som vanlig kakao.. kjempegod å sunn.. må ikke varmes over 70 grader:)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s