Hele torsdag hadde jeg av ukjente årsaker en skikkelig lørdagsfølelse, og siden jeg trodde det var lørdag ble det hjemmelaget pizza til middag. Nam!
Bunn til to store pizzaer:
- 50 g gjær
- 4 dl vann
- 1 ts salt
- 3-4 ss olje
- circa 1 liter hvetemel
Løs opp gjær i lunket vann, tilsett salt og olje, og deretter mel. Elt deigen til den er fast og fin (eller noe i den duren). La heve i circa 30 minutter på en lun plass.
For å få en litt sunnere pizza har jeg siste året laget grov bunn. Da erstatter jeg litt av hvetemelet med sammalt hvetemel. Andre ganger bruker jeg grovt og fint speltmel i steden for hvete.
Tomatsaus:
- 1 løk
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 boks/glass tomatpuré
- litt frisk hvitløk og chili (etter smak og behag)
- salt, pepper, oregano og basilikum
Surr løk, hvitløk og chili i litt olje eller smør. Tilsett tomater og tomatpuré og la koke mens deigen hever.
Kjevl ut deigen, ha på tomatsaus og deretter ost.
Topp pizzaen med:
- Norzola ost (eller annen muggost du måtte like)
- soltørket tomat
- stekt sjampinjong
- serrano-skinke (for kjøttspisere)
Stek i circa 20 minutter på 200-225 grader midt i ovnen.
Server med ruccola-salat på!
Det holder egentlig med en pizza til to personer, men denne gangen laget jeg deig til to bunner. Bunn nr.2 brukte jeg til et pizzasnurr-eksperiment. Kjevlet ut deigen og hadde på saus og fyll, litt ost og cottage cheese. Rullet deretter sammen og delte opp akkurat som når man lager skillingsboller og stekte i ovnen til de virket gjennomstekte. De ble litt løse og så ikke så veldig lekre ut, men gode ble de! Frøs de ned for å ha til jobb og annet, men de ble tatt oppigjen allerede neste dag og vi gæflet innpå til både frokost og kvelds. Nam nam!
Tilbaketråkk: Vegetarlasagne med kjøtt « food is my religion!