Oppskrifter, Tapas
Comments 8

I ♥ dadler m/bacon

Smakte for første gang dadler med bacon på tapasrestauranten Escalon i høst. Var først litt skeptisk, men det var superyummi! Derfor ble det tapas (og selvfølgelig da også dadler m/bacon) på nyttårsaften, og deretter på to jentekvelder i løpet av januar.

Første gangen jeg laget det brukte jeg de store dadlene som de selger på en del butikker. De var på tilbud til 99 kr/kg så ble ikke den billigste retten på bordet. Problemet varderimot at dadlene var så store at det ble for mye daddel- og for lite baconsmak, og retten falt ikke så veldig i smak hos daddelhaterene som var blant oss..

Neste gang gikk jeg på innvandrersjappen i Peter Motzfeldtsgate (mellom Kaigaten og Marken) og fikk tak i en boks med ferske dadler til ca 30 kr!! Disse var mindre og smakte bedre og mindre søtt. Jeg fikk også et foredrag om dadler av mannen i butikken og han kunne fortelle at de tørkede dadlene man vanligvis får i butikken er penslet med sirup. Som om det ikke er søte nok fra før av! Boksen med dadler som kostet nesten ingen penger rakk også til to tapaskvelder.

How to do it:

 1. Fjern steinen fra dadlene.
 2. Surr bacon rundt dadlene. Jeg bruker en halv skive bacon per daddel.
 3. Stikk en tannpirker (uten smak!!!) gjennom og legg resultatet i en ildfast form.
 4. Stek herligheten i til baconet er godt stekt. For å få baconet skikkelig stekt på alle sider kan dadlene snues og settes i ovnen igjen. Bruk grillen om nødvendig.
 5. NYYYT!

8 Comments

 1. hanne says

  Takk for tipset. Skal løpe å kjøpe o je»)Masse fine oppskrifter du har. Glad jeg ramla over bloggen din»))

  Liker

 2. Veronica/Gale Matverden says

  Tviler ikke på at de dynkes i sirup nei. Herregud. Men salt og søtt høres jo ut som en kombo.

  Liker

 3. Anne-Lise says

  Jeg har vært en daddelhater, men har smakt dette hos ei venninne, og det var supergodt!! Men hun hadde puttet en skoldet mandel på steinen sin plass. Den smakte ingenting, men den laget litt tyggemotstand og passet veldig godt. Skal selv ha jentekveld til helga, og det blir servert da gitt :-)

  Liker

  • Det er flere daddelhatere som skifter mening når de får smake med bacon på. Har ikke smakt med mandel i, men skal teste det neste gang! Takk for tips :)

   Liker

 4. Terese says

  Vet du om disse kan lages til å fryses? Og har du tips til tapasretter som kan fryses?

  Liker

  • Ville ikke tatt sjansen på å fryse de, men er jo mulig det går.. En rett som er fin å fryse er kjøttboller i tomat og paprikasaus. Foccacia er også godt til tapas og den går an å fryse. Hvis du skal tilberede mest mulig på forhånd og derfor ønsker å fryse, ville jeg heller satset på mange kaldretter som spekeskinke. Aioli kan også lages god tid i forveien :-)

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s