Hvit gojikonfekt

Etter en opprydning i kjøkkenskapet fant jeg en del gojibærrester jeg ville få brukt opp, og på Sana Bona fant jeg denne nydelige oppskriften. Kakaosmøret og cashewnøttene gjør denne konfekten mektig, mens limesaften samtidig tilfører en frisk og litt syrlig smak. Et godt alternativ til hjemmelaget sjokolade.

Hvit gojikonfekt

  1. Mos gojibær i en blender eller en kjøkkenmaskin til små biter.
  2. Smelt kakaosmør i vannbad.
  3. Mal cashewnøttene i en blender eller kjøkkenmaskin.
  4. Ha agavenektar i det smeltede kakaosmøret og rør godt inn. Tilsett deretter de andre ingrediensene og bland godt.
  5. Ha røren i konfektformer og sett kjølig i fryseboks eller kjøleskap. Bruker du fryseboks må konfekten stå minimum 30 minutter. I kjøleskap bruker den noen timer på å stivne. Konfekten oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet.

 

About these ads

7 kommentarer

Lagret under Godteri/konfekt

7 Svar til “Hvit gojikonfekt

  1. Mmmmm gode de så ut! :-)

  2. Takk for koselig påskehilsen, håper din påske ble like god:) klem

  3. Disse så gode ut. Skal prøve ;-)

  4. Nam! Så godt det så ut! :) må prøves!

  5. Hei. Jeg har prøvd å lage hvit sjokolade en gang med kakaosmør, men synest smaken ble «smørete», og litt rar i munnen. Bruker kokosolje i vanlig rå sjokolade, har du prøvd det med hvit sjoko ?

    • Skjønner hva du mener ift kakaosmøret. I denne oppskriften blir denne smaken døyvet av lime og cashewnøtter. Har ikke brukt kokosolje i hvit sjokolade, men når jeg lager mørk sjokolade, har jeg alltid litt kokosolje oppi sammen med kakaosmøret.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s