Grønnsakspai (fullkorn)

I dag laget jeg min første pai og resultatet ble slettes ikke ille til første gang å være. Oppskriften fant jeg i kokeboken «Sunt» (som søsteren min fikk i gave av den snille kjæresten sin da han kom på besøk fra østlandet i går). Jeg modererte selvfølgelig oppskriften litt og hadde i litt flere grønnsaker, samt hvitløk og en liten dæsj chilipulver.

Grønnsakspai (4-6 personer)

Grov paibunn:

  • 150 g kaldt smør, i terninger
  • 1 dl sammalt hvetemel
  • 2 dl hvetemel
  • 3 ss kaldt vann

Fyll:

  • 250 g brokkoli
  • 1 rød paprika
  • 1/2 squash
  • 1 liten purre
  • 3-4 sjampinjonger
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 3 egg
  • 2,5 dl lettmelk
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • litt chilipulver
  • 2-3 dl revet ost
  1. Smuldre sammen smør og hvetemel. Deretter tilsetter du vannet. Kna deigen sammen og pakk den i plast. La den ligge i minst 1 time i kjøleskap før bruk.
  2. Trykk deigen ut i en smurt paiform med 26 cm i diameter, og prikk  bunnen med en gaffel. Forstek bunnen ved 200°C i ca. 5 minutter. Avkjøl.
  3. Varm olje i en stekepanne og fres hvitløk, brokkoli, sopp og squash. Kutt opp paprika og purre og legg alle grønnsakene oppi paibunnen. Strø raspet ost over.
  4. Visp sammen egg, melk, salt, pepper og chili, og ha blandingen over grønnsakene. Sett formen midt i ovn forvarmet til 200°C og stek paien i ca. 30 minutter eller til eggeblandingen har stivnet. Server med salat til.

♣ TIPS: Har du pai til overs kan restene fryses i porsjonsstykker pakket i aluminiumsfolie. Lett å ta opp fra fryseren og varme når man trenger et raskt måltid, eller man kan ta stykkene med seg på jobb/skole.

Grønnsakspaien før og etter steking :)

About these ads

2 kommentarer

Lagret under Hovedrett, Lavkarbo, Oppskrifter, Vegetar

2 Svar til “Grønnsakspai (fullkorn)

  1. Maarn

    Hei! :)
    Her har jeg endelig et tips å komme med, som jeg anbefaler alle som tenker kosthold (obviously gjør du jo det..)
    MEN – da du lager paideig (og så og si i alt bakverk)kan du bytte ut minst halvparten av smøret med mager Kesam. På denne måten slipper du mye av fetter, og tilsetter mer protein. Det smaker også godt! :) Det eneste man kan tenke litt på er at det kan være greit å smøre bunnen av formen først. Men likevel – mye kalorier å spare her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s